Tertun blogi

9Yleesä sitä tulee tartuttua kynään tai ennemminkin kohdistettua sormet tietokoneen näppäimistöön, kun oikein ottaa ”pattiin” elikäs päänuppiin. Ikään kuin asiat hoituisivat paremmiksi, kun saa omat yökötykset suollettua muidenkin pähkäiltäviksi. Tulee puhdistettua omaa omaatuntoa ja tuntemuksia. Moitetta, moitetta, mutta harvemmin kiitoksia.

Nyt jotain positiivista.

Valtion virastot tuntuvat vierailta ja varsinkin saada siellä omia pikku asioita hankalasti hoidettaviksi. Nyt toimi.

Muutaman kerran olen kulkeutunut uuden Porin uuden palvelupisteen, Leijonan ”kitaan”. Kahmaisi sisuksiinsa, mutta kiitettävällä tavalla. Ovelta asti hyvä opastus oikeaan ”luukkuun” ja vuoronumero käteen, josta jo heti näki kauanko joutuu odottamaan, monesko on. Käyntikerroillani eri kohteissa odotukseni oli muutaman minuutin luokkaa. Enkä ollut edes aikaa varannut etukäteen. En kylläkään ollut heti aamukahdeksalta asiaani toimittamassa, vaan vasta iltapäivän hetkenä.
Siis muutamien minuutin odotuksella ilman ajanvarausta virastoihin, joihin olin ennen tottunut jonottamaan useitakin tunteja. Yllätyin ja olin hyvillä mielin. Asiani hoidettiin asiantuntemuksella ja hyvillä neuvoilla. Paikan päällä, ihmisen kanssa keskustellen tuli moni asia selväksi. Näin ei puhelinluurin tai sähköpostin välityksellä olisi ollut. Eikä maksanut mitään.

Toinen minua kohdannut postiivinen juttu oli lääkäriin pääsyn nopeus. Tunsin tarvetta ottaa ”huoltopuoleen” yhteyttä. Kysessä ihan julkinen perusterveydenhuolto. Soitin aamupäivällä ja pyysin takaisinsoiton. Hoitaja soitti iltapäivällä ja sain viikon päähän ajan. Siis viikko soitosta lääkärin käsittelyyn. Vaivani oli vissiin helppo juttu, mutta tarve hoidolle ilmeinen.
Toki sitä saa kuulla päivittäin aivan toisenlaisia ajanjaksoja päästä hoidattamaan sairauksia. Jonoja on siellä sun täällä. Rahalla sanotaan päästävän pikakaistoille, mutta ei tuokaan nyt ihan paikkaansa taida pitää. Yksityispuolellakaan ei aina homma hoidu kuin srömssöössä, vaikka seteleitä plakkarissa olisikin.

Kauppojen kassoilla työskentelevät ja asiakkaita rahastavat palkolliset. Heille minulta kiitokset, vaikka joidenkin mielestä toivottamansa hyvän päivän toivotukset ovatkin ”pakkopullaa” johtotasolta. Minulle kelpaa. Minäkin toivottelen heille mukavaa päivää ja työn iloa. Onhan heillä sentään työtä, josta palkkaa ansaitsevat. Palkan suuruudesta taas voidaan olla montaa mieltä.

Kiitos myös kukoistavalle luonnolle, kasvukaudelle, kauan kaivatulle kesälle ja sen lämmölle. Kylmää tulee kyllä aikanaan.

P.S.
Aamuinen säätiedotus: Kuurojono kiemurtelee länsirannikolla! - Tä?

1 ilo