atkluokka ohjeheader

Kirjoituseditorin ilmaisversio  oli monessa suhteessa rajallisempi kuin  sivutien nyt käytössä oleva PRO-versio.    Kuvien käsittelyyn on monenlaisia työkaluja. Yksi  niistä on popup-kuvien lisääminen.  Yksinkertaisesti kysymys on siitä, että  lukija voi katsella artikkelin kuvaa   suurempana  viemällä kursorin kuvan päälle ja klikkaamalla.   Helppoa kuin heinänteko. Tai helpompaa, heinänteko kun oli entisaikaan ihan rankkaa työtä, kokeiltu on. Ei helppoudesta puhettakaan.

Kuva liitetään artikkeliin  kuten edellisissä ohjeissa on kerrottu, työkalurivin  "insert image" työkalusta.  Säädetään  vetokahvoista sopivan kokoiseksi juttuun ja valitaan sijainti jne.   Kirjoitellaan juttu valmiiksi ja tällainen kuvan hienosäätö vaikka sitten lopuksi jos aikaa jää.  Ei se juttua huononna vaikkei kuvia niin suuriksi saisikaan.  Mutta kun sekin sitä lukijaystävälisyyttä on, niin tehdään.    

 

Kun siis kuva jutussa on, aktivoidaan se uudelleen samasta napista, työkaluriviltä, "insert image"  Tuossahan se näkyy, alarivin oikeassa päädyssä, ja kuva on aktivoituna tuon näköinen

popupkuva1.

Kun klikataan työkalua, tulee tämä näkymä:

 popupkuva2Tämä kuva sitten  suurenee napsauttamalla, on vähän selvempi katsella!

 

Vasemmalta ylhäältä, valikosta, napsautetaan kohtaa popups,  jolloin päästään seuraavaan:

popupkuva3   Valitaan  lokeroon Popup Type (lokeron oikeassa päädyssä on  nuoli ...)  tuo kuvassa näkyvä  JCEMediabox PopUps.      

Ja siinä sitten olikin.   Artikkeli tallennetaan normaalisti ja tarkistetaan sivuston julkisivupuolelta että näyttää siltä miltä pitikin ja kuvansuurennos napsauttamalla toimii.