etusivuotsikko2

Kuplat sivutie Vähismaisema

Vähäjärvellä 37:nnet Tsil:n Vammaiskulttuuripäivät

Tapaturma- ja sairausinvalidiliiton vammaiskulttuuripäivät Vähäjärven Lomakodilla sujuivat tänä vuonna  uudenlaisen sisällön ja sabluunan siivittämänä, toki perinteitäkin noudattaen. Aiemmista vuosista muutoksen tuulina huomio oli enemmän paikallisten toimijoiden esilletuomisena, Kulttuurimarkkinoina ja hyvässä yhteistyössä paikallisten aktiivisena panoksena.

Vähäjärven näkyvyys onkin kyläläisten ja muidenkin keskuudessa lisääntynyt mm. Hauhon kesäteatterin siirryttyä Vähäjärven rantamaisemaan. Sana on kiirinyt ja uudet kävijät ovat löytäneet liiton lomakodin tapahtumapaikkana majoituksineen ja ruokailuineen.

Antti Holopainen avaus

Tiia Nurminen tervehdys

 37:nsien kulttuuripäivien avaussanat lausui Tsil:n puheenjohtaja Antti Holopainen tuoden esille liiton pitkäaikaisen panostuksen vammaiskulttuurin ja vammaisasioiden edunvalvojana.

Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen toi hauholainen Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Tiia Nurminen. Hän kiitti paikallisesta lisääntyneestä yhteistyöstä ja liiton sekä Vähäjärven yhteistyöpanostuksista  osallistumisiin myös esteettömyys huomioiden.

  Kaksipäiväisiä päiviä vietettiin ”markkinahengessä”. Paikalle olikin saapunut useita paikallisia kauppiaita tuotetarjontineen. Myös liiton jäsenyhdistysten myyntipöydät saivat oman paikkansa. Tosin tänä vuonna yhdistyskävijöiden määrä oli viimevuotista vaatimattomampi. Tarjontaa kuitenkin oli.

Kuplat sivutie1

Kuplat sivutie3

Oli hienoa nähdä ja kokea saippuakuplataitaja Risto elementissään taidokkaine kuplineen. Kupla-aineseos ei ollut salaisuus, mutta mittasuhteet kun jäivät itseltä tarkennusta vaille, niin jääköön kertomatta. Kuplientekotaitoa saivat muutkin kokeilla. Lapset varsinkin olivat innoissaan.

lapset

Kuplettityöpajaa luotsasi laulaja, lauluntekijä Mikko Perkoila. Hänelle oli mahdollista toimittaa omia runoja, tekstejä, joista sitten ammattilainen työsti musiikillisen lopputuloksen. Liian vähän kuitenkin oli tähän uskalikkoja. Pöytälaatikkorunoilijat piilottelivat vielä tuotoksiaan. Ehkä ensi kerralla.
Illanvietossa saatiin kuitenkin kuulla yksi tuore teksitetty tositarinaan pohjautuva uutuuskappale: Lääkäri leikkauspöydällä. Sama teksti kuultiin myös Pekka Verhon luomana sävellyksenä.
Soittajat 1

Kilpailuhenkinen huumorilla höystetty ”vastuullista vastalla ja viihteellistä vihdalla” osuus viihdytti paikallaolijoita. Kuten kilpailuissa aina, valintaraadin, tällä kertaa yleisön, osuus ei ollut helppo. Voittaja kuitenkin saatiin: numero 3, ”sukupuoleton herrarouva” Lauri vei voiton sauna-asullaan. Antaa kaikkien kukkien kukkia.
Kaikki osallistujat saavat olla ylpeitä heittäytymisestään kisaan. Kaikkien asu olisi ollut palkitsemisen arvoinen. Juontohommassa lomakodin esimies Kaisa Leppiaho.

Sauna asurekvisiita

  Sauna asuvoittaja1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Saunaa asukisailijat

Ita jatkui musisoinnin, karaokelaulujen ja tanssin siivittäminä. Oli myös mahdollisuus käydä rentoutumassa viilenevässä kesäyön kuunsirpin yösaunassa ja pulahtaa vilvoittavaan järviveteen.

Toisen päivän tapahtumina olivat vielä mm. piha- ja kädentaidon torit sekä opastettu historiaretki Linnavuorelle, paikkaan, jonne hauholaiset aikoinaan pakenivat viikinkejä.

Mitä uutta tulevat kulttuuripäivät tuovat tullessaan, jää nähtävksi. Jotain uutta, jotain vanhaa. Näin on hyvä jatkaa.

 Myyntipöytiä Myyntipöytä3

 Terttu Elomaa

Comments powered by CComment