etusivuotsikko2

Taide 2

Luvialla pidetty akryylimaalauksen alkeiskurssi kiinnosti taiteen harrastajia. Kurssin päätteeksi pidetty taidenäyttely osoitti, että perusteet on opittu ja taidokkaita töitä oli ihailtavaksi asti.

Luvian Palon urheiluseuran majalla pidettyyn kurssiin osallistui toistakymmentä taiteen harrastajaa, niin aloittelijoita kuin jo pidemmällekin ehtineitä. Viikon ajan tutustuttiin mm. materiaaleihin, oikeisiin työtapoihin ja välineisiin. Töissä näkyivät yhteiset teemat sekä opiskelijoiden omat valinnat. Joka päivälle oli omat aiheensa, jotka jokainen toteutti omien mieliaiheidensa mukaisena.

 

Taide 5

Kurssilaisista ja heidän töistään huokui todellinen innostus maalaamisen ja uuden oppimiseen. Kiinnostuksesta kertoi sekin, että mukaan oli pidemmältäkin tultu. Edustettuna oli niin pohjoinen kuin eteläinenkin Suomi. Kurssilla oli myös yksi sveitsiläinen, joka oli lomailemassa Suomessa ja löysi näin oman harrastuksensa pariin. Myös porilaiset olivat löytäneet tiensä raumalaisten järjestämälle kurssille.

 

Taide 4 porilaiset

Rauman Seudun Tapaturma- ja Sairausinvalidien ja DSL:n opintokeskuksen järjestämän maalauskurssin vetäjänä toimi Västeråsin taiteilijaklubin jäsen, taitelija Leena Kallio. Hän on pitänyt Ruotsissa useita taidekoulutuskursseja, mutta oli nyt ”ensikertalaisena” kurssin vetäjänä Suomessa. Mikäli kiinnostusta riittää, Kallio lupautui Suomessa muidenkin kurssien pitämiseen. Oman aktiivisen näyttelytoimintansa Kallio aloitti 2003. Inspiraationsa maalauksiin hän saa enimmäkseen luonnosta ja tulkitsee ympäröivää maailmaa mielikuvitusta käyttäen.

 

Leena Kallio esitteleeLeena Kallio esittelemässä kurssilaisten töitä. Maalausten aiheiksi oli annettu esim. perspektiivi, pyöreys tai pilvet ja näitä aiheita käyttäen saatiin aikaiseksi näyttäviä ja taidokkaita töitä.

Teksti ja kuvat: Terttu Elomaa

Comments powered by CComment