etusivuotsikko2

Tarkistin tuossa vuosi sitten kirjoittamani jutun kotitalousvähennyksestä. Ei siellä verottajan ohjeissa juuri muutoksia ollut. Vähän tämä taas tuntuu siltä että jotkut ammattikunnat vaan osaavat lobata virkamiehiä paremmin kuin toiset. kas kun teen vanhuksille muutoksia jotta voivat vuosia tai vuosikymmeniä pitempään asua omassa asunnossaan, niin siitä asiakas saa korkeintaan 2250 euroa hyötyä verotuksessa per henkilö, ja prosentti työn hinnasta on 40.
Joskus tulee mieleen että jospa kirjoitankin laskuun että olen ollut kiillottamassa perintöhopeita (tuskin se ketään kiinnostaisi jos siinä ohessa sitten olisinkin vaihtanut ulko-oven leveämpään ja rakennellut luiskia pyörätuolia varten jne) . Silloin nimittäin asiakas saisikin korkeimmillaan 3500 euron hyödyn ja laskutetusta työstä 60 %.
No, ei sellaista viitsi tehdä, rikoshan se olisi.
Jos tuossa asunnon korjausten kaltoinkohtelussa joku järki on, niin se on kovin erilaista kuin meikäläisen maalaisjärki.
 
 
Kun noita  remontteja olen vuosikymmenet tehnyt,  ja viime vuosina paljon kimpassa sähköliikkeen kanssa ( nythän  on sähkönkulutksen vähentäminen mm. lamppujen vaihdolla ledeiksi kovinkin tärkeää)   niin huomattu on,  näillä verovähennyksillä on aivan huomattava merkitys siihen mitä on varaa teettää.  
 
Toki aina on ihmisiä joille se lopullnen hinta on sivuseikka, mutta varsinkin eläkeläisistä osa joutuu laskemaan aika tarkkaan mihin on varaa.  Ja jotenkin tässä hommassa tulee aina asennoiduttua myös asiakkaan asemaan ja mietittyä  miten ne kulut kurissa pysyisivät.

Comments powered by CComment