etusivuotsikko2

asunnottomien yö logo 2

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn mukaan asunnottomuus kasvoi Porissa, vaikka valtakunnallisesti tilanne on parantunut. Porilaiset yhdistykset ja muut toimijat sekä useat vapaaehtoiset järjestivät tapahtumia YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä keskiviikkona 17.10.

 

Kaikkien yhteinen iltajuhla työttömien toimintakeskuksessa

Porin Seudun Työttömät ry:n tiloissa (Mikonkatu 21) järjestettiin useiden toimijoiden yhteistyönä Asunnottomien yö -iltatilaisuus. Tämän vuoden teemana on asunnottomuuden ennaltaehkäisy, jota käsiteltiin muun muassa asiantuntijapaneelissa, jossa mukana keskustelemassa olivat
Porin seurakuntayhtymän päihde- ja kriminaalityön diakoni Heli Lukka,
KRIS-Satakunta ry:n kokemusasiantuntija,
Porin Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Johanna Huhtala ja
Porin kaupungin asumisneuvoja Petri Ahonen.
Paneelia pohjustaa kodittomien miesten leimaantumista tutkineen Tarmo Tikan puheenvuoro.

Illan aikana ohjelmassa oli myös muita puheenvuoroja, musiikkia ja Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry:n Ajatus on asunto -dokumentti.
Tarjolla oli ruokaa ja lahjoituspöydästä voi mukaansa ottaa vaatteita ja muuta tarpeellista. SPR jakoi tilaisuudessa hygieniapakkauksia ja terveysneuvontaa.
Porin Linjat tarjosi tapahtumiin kuljetuksen mm. kaupungin asukastuvilla jaettavilla lipuilla.
Päihteetön tapahtuma alkoi klo 18 perinteisellä ulkotulien sytyttämisellä.

Päivän muu ohjelma

Sampolan asukastuvalla oli teemaan liittyvää ohjelmaa ja hernekeittotarjoilu klo 14 alkaen. Porin Sininauha ry:n ensisuojassa oli avoimet ovet klo 15-17. Ensisuojan avautumisen jälkeen klo 17 ohjelmassa oli makkaranpaistoa ja hiustenleikkuuta. Tapahtuma ei ole päihteetön. Esperi Asumisyksikkö Varikossa oli avoimet ovet klo 18-23 ja kahvitarjoilu.

Comments powered by CComment