etusivuotsikko2

fShare
17

asunnottomien yö logo 2

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn mukaan asunnottomuus kasvoi Porissa, vaikka valtakunnallisesti tilanne on parantunut. Porilaiset yhdistykset ja muut toimijat sekä useat vapaaehtoiset järjestävät tapahtumia YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä keskiviikkona 17.10.

 

Kaikkien yhteinen iltajuhla työttömien toimintakeskuksessa

Porin Seudun Työttömät ry:n tiloissa (Mikonkatu 21) järjestetään useiden toimijoiden yhteistyönä Asunnottomien yö -iltatilaisuus. Tämän vuoden teemana on asunnottomuuden ennaltaehkäisy, jota käsitellään muun muassa asiantuntijapaneelissa, jossa mukana keskustelemassa ovat
Porin seurakuntayhtymän päihde- ja kriminaalityön diakoni Heli Lukka,
KRIS-Satakunta ry:n kokemusasiantuntija,
Porin Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Johanna Huhtala ja
Porin kaupungin asumisneuvoja Petri Ahonen.
Paneelia pohjustaa kodittomien miesten leimaantumista tutkineen Tarmo Tikan puheenvuoro.

Illan aikana ohjelmassa on myös muita puheenvuoroja, musiikkia ja Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry:n Ajatus on asunto -dokumentti.
Tarjolla on ruokaa ja lahjoituspöydästä voi mukaansa ottaa vaatteita ja muuta tarpeellista. SPR jakaa tilaisuudessa hygieniapakkauksia ja terveysneuvontaa.
Porin Linjat tarjoaa tapahtumiin kuljetuksen mm. kaupungin asukastuvilla jaettavia lippuja vastaan.
Päihteetön tapahtuma alkaa klo 18 perinteisellä ulkotulien sytyttämisellä.

Päivän muu ohjelma

Sampolan asukastuvalla on teemaan liittyvää ohjelmaa ja hernekeittotarjoilu klo 14 alkaen. Porin Sininauha ry:n ensisuojassa on avoimet ovet klo 15-17. Ensisuojan avautumisen jälkeen klo 17 ohjelmassa on makkaranpaistoa ja hiustenleikkuuta. Tapahtuma ei ole päihteetön. Esperi Asumisyksikkö Varikossa on avoimet ovet klo 18-23 ja kahvitarjoilu.