etusivuotsikko2

fShare
6

Sampola kartat 1

Sampola kartat 3Porin kaupunkisuunnittelun Sampolan osallistamistilaisuus veti Taikurinhatun salin ääriään myöten täyteen alueen asukkaita. Kiinnostus tapahtumaan yllätti jopa järjestäjät ja suuri kuulijakunta olisi kaivannut mikrofonin käyttöä. Nyt moni asia jäi monelta varmasti kuulematta ja näytötaulu näkemättä.

Se tuli kuitenkin jälleen todistetuksi, että kun Sampolassa tapahtuu, niin kiinnostusta riittää. Ja hyvä niin.

 Tilaisuuden aiheena oli tuleva koulu/liikuntakompleksi ja sen aiheuttamat mm. liikenteelliset ongelmat tai ongelmattomuus. Vanha koulu on on osin purettu ja uuden rakennuksen paalutukset ovat käynnissä. Tähän rakennuskohteeseen asukkailla ei ole mahdollisuus puuttua.

Suunnitelmissa käytiin läpi liikennöintiin ja varsinkin linja-autoreitin mahdollisiin muutoksiin. Myös viheralueet kiinnostivat.

 

Sampola kartat 2

Kauppa ja muut palvelut?

 

Koulu/liikuntarakennukseen on tulossa tilat mm. kirjastolle, myös tila tilaisuuksien pitämisille. Mutta entäs muut? Palveluja tarvitaan!

Liikerakennukselle on suunnitelmissa kaksikin eri vaihtoehtoa, ja niiden paikasta käytiin kiivastakin keskustelua tilaisuudessa. Karttoja tutkittiin tarkkaan ja kysymykset ja vastaukset sinkoilivat.

Jotkut tosin olivat sitä mieltä, että miksi kysyä, kun päätökset on kuitenkin jo valmiit.

Toinen suunnitelmavaihtoehto on sijoittaa mm. kauppapalvelut ym. ”Sampolan keskustaan” Vellamontien parkkipaikan tilaan ja poistamalla viereinen aidattu pallokenttä. Toinen vaihtoehto sijoittuu vanhan purkukuntoisen päiväkodin paikalle, lähemmäs Sampolantietä.

 

Onko toinen parempi toista? Mielipiteitä oli kummankin vaihtoehdon puolesta ja vastaan.

Ja se, mitä mahdollisia palveluja kyseinen liikerakennus tulee aikanaan pitämään sisällään, on tulevien yrittäjien varassa. Näistä ei vielä kuultu.

 

Teksti ja kuvat: Terttu Elomaa

Comments powered by CComment