etusivuotsikko2

fShare
164

Asunnottomien yö 2017

Porilaiset tempaisevat
asunnottomuuden poistamiseksi

 17.10. vietetään 16. kertaa YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää ja Asunnottomien yötä. Porissa aiheen äärelle kokoonnutaan pitkin päivää eri puolilla kaupunkia. Iltaa vietetään Porin Seudun Työttömien tiloissa, osoitteessa Mikonkatu 21.

Diakonia-ammattikorkeakoulun Martintalossa, osoitteessa Metsämiehenkatu 2, on klo 13 tutkija Sakari Kainulaisen luento yksinäisyydestä. Tapahtuma on kaikille avoin.

Kävelykadulla klo 15-17 Sininauha ja seurakuntayhtymä järjestävät tapahtuman, jossa on tarjolla puuroa, elävää musiikkia sekä julkistetaan Hyvä elämä? -kirja.

Sampolan asukastuvalla järjestetään klo 15-17.30 tapahtuma, jossa on tarjolla hernekeittoa ja näkkileipää. Ohjelmassa on talous- ja velkaneuvontaa sekä keskustelua. Toimittaja Tarmo Tikka kertoo asunnottomuudesta.

Iltatilaisuus Mikonkadulla alkaa ulkotulien sytyttämisellä kello 18. Tulien sytyttäjänä toimii illan juontaja Raisa Ranta.
Ensi
-iltansa saa Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen tekemä Hyvä Elämä? -video. Lisäksi Johnny-Kai Forssell lukee novellinsa kirjasta Syrjäytyneet syrjäytetyt.
Asumisyksikkö Varikko on valmistanut iltaa varten valokuvanäyttelyn Asunnottomuus ja päihteet. Illan aikana aiheesta kuullaan puheenvuoroja muun muassa Petri Ahoselta, Sininauhalta, Varikolta sekä seurakunnalta.
Musiikista vastaavat Make Tommila ja Mika Peltonen.
Lahjoituspöydästä löytyy vaatteita, kodintekstiileitä, astioita sekä kirjoja ja yhdistyksen kirpputori on myös auki. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla hernekeittoa, voileipää, grillimakkaraa sekä kahvia ja pullaa.

Porin Linjat tarjoaa kuljetuksen iltapahtumaan keskustaan ja takaisin. Maksuttomaan matkaan oikeuttavia kuponkeja jaetaan päivän tapahtumissa sekä Porin kaupungin asukastuvilla Pihlavassa, Pormestarinluodossa ja Sampolassa.

 

Kävis tapahtuma 17.10. kopio

 Esitelmä yksinäisyydestä 1

asyopalaver4 9 1

 

 asuopalaver4 9 2

 Tapahtuma järjestetään monen tahon yhteistyönä. Mukana järjestelyissä ovat muun muassa Asumisyksikkö Varikko, DIakonia-ammattikorkeakoulu DIAK, EHYT ry, Elämän Eliksiiri ry, Karhuseudun Ahkerasti yhdessä -hanke, Porin ensi- ja turvakotiyhdistys ry, Porin ev.lut. seurakuntayhtymä, Porin kaupungin asukastuvat, Porin Mielenterveysyhdistys Hyvis ry, Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry, Porin Seudun Työttömät ry, Porin Sininauha Ry ja Satakunnan Elävän Kuvan Keskus Sekk ry.

Kuvat: Kari Koivula

 

 

 

 

 

  

Comments powered by CComment