karinblogi

Niin se tapahtui silloin ennen.  Pari-kolme aktiivista oli jollain tuumaustauollaan,  pellon reunalla  tai mottimetsässä kuusenhavunuotion  savuja niellessään,  pohtinut että   yhteen olisi ihmiset saatava. Puhumaan yhteisistä asioista,  miettimään tulevaisuutta,   välillä  toisilleen  virkistävää ohjelmaa jonkun  lauantai-illan ratoksi tekemään....    Perustettiin yhdistyksiä,  kuulutettiin kylänväkeä koolle   naulaamalla tolppiin  käsinkirjoitettuja ilmoituksia,   kuljettiin kopistelemassa  ovia iltahämärissä ja selitettiin miksi   olisi hyvä yhdessä toimia.      Rakennettiin työväentalo   tai palokunnantalo, pienviljelijäyhdistyksen torppa tai muuten vain  hankittiin kokoontumispaikka.   Sitten  pyyhittiin hikeä otsalta, oli tehty se mikä oli voitu.  Odotettiin, olivatko ne tiedonjyvät pudonneet hedelmälliseen maahan... tulevatko  ihmiset vai  kiertävätkö kauempaa?  Kun samassa veneessä monessa mielessä oltiin,  usein tunnettiin  hyväksi  mukaan lähteä.    Jokainen toi  mukanaan oman osaamisensa, ja siinä se "johtajien" taitavuus punnittiinkin, osasiko antaa jokaiselle mahdollisuuksia  itsensä toteuttamiseen.    Kivivuoren Otto Pohjantähdessä oli  yksi luonnonlahjakkuus  organisoinnissa. Koskelan kattotalkoissakin kuin muina miehinä osoitti jokaiselle paikan ja  Halmeelle  vinkkasi että "Hei kraatari. Tee sinä köyteen pärenippuja , kun olet oppinu solmuja tekeen."

 

Tämä sivutie.net on nyt sitten saanut  kuin seinät ja katon,  on tilaa  ihmisten olla.   Laittaa peräkkäin sanoja ja väliin kuvia.  Sanoa toistensa kirjoituksiin mitä sitten sanottavaa on. Sivuston rakentajat  voivatmaailmaan mahtuu 100 vaikka hetken huokaista  elleivät sitten toinen toisilleen vielä tyhjän talon nurkista huhuile lämpimikseen.    Se on, kuten sanotaan "korkeemmas käres",  tuleeko väkeä  vai  ei.   No juu,  tottakai se  riippuu tiedonkulusta ja  mukaanyllyttämisen onnistumisesta.       Tilaa tässä olisi, isommankin porukan keskenään touhuilla.      

En usko, että yhteisöllisyys mihinkään maailmasta sittenkään katoaa, vaikka olosuhteet muuttuvat.      Ei ole enää iltakaudet avoimin ovin tienvarressa nuokkuvia työväentaloja  ,  eikä kaikilla  niin olisi voimavarojakaan entiseen malliin  taivaltaa  katsomaan olisiko muita paikalla...   jo se, että väestö ikääntyy tekee sen ettei  niin vain olla valmiita  kulkuun.    On tästä tekniikasta hyötynsäkin,  vaikka kehityksen nopeus ajoittain jo hirvittää.  Yhdessäolo ja vuorovaikutus, mielipiteiden vaihto   onnistuu juuri näiden verkkoyhteisöjen ansiosta  ihan kotisohvalta,  siitä asennosta mihin on itsensä mukavasti ehtoopuhteen ajaksi asettanut   -kunhan nyt  näppäimistölle yltää.     

Katsellaan, miten tämän meidän kokoontumismahdollisuutemme   tulevaisuudessa käy.   Toivotaan parasta,  on sitten ainakin yritetty.  

 

 

Siitä sitten kirjoittelemaan ja kuvaamaan ja mitä vaan... eihän meidän harrastelijoiden  juttutaso välttämätöntä ole huippua mutta pääasia että on omaa eikä  netistä kopioitua!

kollaasi tekstilla