etusivuotsikko2

Kun hyvä keino on keksitty, sitä puolustetaan. Ei olisi saanut ääneen vastustaa palkkojen pienennystä, vaikka olikin pääministeri ja firman omistajan eli valtion keulakuvana.  

Miksi ei, miksei voida kaikilla aloilla tehdä jonkun osajoukon kanssa työehtosopimuksia joissa palkka  pudotetaan yhä uudestaan. Miksi ei sitten työnantaja saisi valita juuri sitä sopimusta hänen töissään noudatettavaksi?  

Vain siksikö ettei työläiset tykkää?  Kun ei anneta muita mahdollisuuksia niin kyllä tykkäävät. On nähty, joka puolella maailmaa. vaikka palkka ei enää riitä edes ruokaan niin tekevät silti.  Niin ne työstä tykkäävät.  Syövät vähemmän, asuvat kaduilla. Mutta tekevät työtä. 

Ei riitä enää suomessakaan kaikkien palkka sekä syömiseen että asumiseen. On keksitty keino, maksakoon osan itse. Asumiseen tarvittavaa rahaa kerätään joka maitolitrassa ja paahtoleivässä, ainakin alvin verran.  Niitä ne eivät voi olla ostamatta!  Annetaan sitten  asunnonomistajille, jotta he tuottonsa saavat ja työläinen on suojassa pakkaselta.  Palkkaa ei siis tarvita niin paljon.

Eläkeläiset? Sama heille. Ei eläkkeen tarvitse riittää perustarpeisiin, pannaan taas asuminen pajatsoksi kolisemaan sijoittajan pussiin. Maakunta maksaa, jokainen joka rahoillaan joutuu ostamaan eikä saa sijoitettua veroparatiisiin, verohelpotettuihin sijoituksiin. 

Sekoitetaan vähän pakkaa. Jos alkavat ajattelemaan, varoitetaan että ei näillä asioilla ole väliä, varo ettei tule romani tai maahanmuuttaja tai homo, se sinun osasi on vienyt.  Yllytetään tappelemaan asumistuista, kummalleko annetaan, eläkeläiselle vai työläiselle? Vai työttömälle, miksi sille pitäisi? Eikä päästetä esiin sitä että koko asumistuki on  kulissi.  Eikä sitä että on monta muuta kulissia peittämässä rahan kertymistä rahan luo. 

Onko työväenliike hampaaton? Onko se edes hengissä? Onko se mukana kulissileikissä ja on tappelevinaan kulissinpalasten vaihtelemisesta vaalien ja työehtosopimusten kierron tahdissa? Onko sielläkin herroilla niin hyvä olla ettei venettä sovi keikuttaa? 

 

 

 

 

Comments powered by CComment