Blue Flower

fShare
1
Oman aidon sisimmän etsiminen ei ole ulkoisten muotojen , rahan , hyväksynnän tai vallan etsimistä , joiden uskomme tuovan onnellisuuden elämäämme .
Kun takerrumme hallitsemiseen , valtaan ja hyväksyntään , saavat ne meidät itseasiassa kärsimään , sillä ne tuovat vain hetkellistä ajallista onnellisuutta , mutta eivät kaipaamamme syvintä tyydytystä .
Hiljaisuus ja hiljentyminen ovat henkisen havahtumisen ja onnellisuuden perusta .
Kulttuurimme arvostaa niitä erittäin vähän ja meidät on opetettu pakenemaan hiljaisuutta ja yksinäisyyttä , vaikka ne ovat henkisen heräämisen perusta .
Yhteiskunnassamme keskitytään yhä enemmän ja enemmän meteliin , josta eräs esimerkki on lähes jatkuva kännykkään puhuminen tai tekstiviestien lähettäminen , jolloin meillä ei ole aitoa yhteyttä toisiimme .
Koemme parhaiten henkisen havahtumisen , kun opettelemme elämään  nykyhetkessä murehtimatta liikaa menneisyydestä ja tulevaisuudesta .
Tällöin heräämme erillisyyden ja keskinäisen kilpailun unesta ja saamme aidon vapauden ja tyyneyden elämäämme .
Hyvä neuvo henkisen havahtumisen tielle on kristityn mystikon ohje : älkää puhuko Jumalalle siitä mitä haluatte saada , vaan kuunnelkaa mitä Jumala haluaa sanoa teille .
Tällöin ihminen pääsee eroon itsekeskeisyydestään ja löytää aidon yhteyden lähimmäisiinsä .
 
Sauli Hämäläinen