etusivuotsikko2

Askelmerkit

Pitkin kevättä ja kesää on itse kukin miettinyt omia askelmerkkejään tulevaan ja olevaan. Monenmoisia askelmerkkejä on laadittu myös Suomen politiikassa. Hallitustyöskentelyä on leimannut ees´taas menot. Viimeisimmän, uuden vanhan hallituksen työkentän, askelkuvio oli vailla vertaa.

Jos ei nyt aivan askelmerkit (paikka kun kun oli ennalta määrätty), niin käden työskentely sentään, johti kesäisessä boccia-pelissä joko toivottuun tai ei-toivottuun tulokseen. Pihamaan pienet kivet saivat ”askelmerkit” aivan uuteen uskoon. Sattumia oli liiankin kanssa. Voittaja se löytyi lopulta tuossakin kisassa, samoin kuin erään puolueen puoluekokouksessa. Voittaja löytyi, vai löytyikö? Jälkipelejä harrastetaan varsin usein.

Kesä on kauneimmillaan, vaikka vettä sataisi ja kylmänkalseaa olisi. Ei se silti mitään muuta, ainakaan meikäläisen olemisessa. Satoi tai paistoi, vaadittavat hommat tulee hoitaa. Ehkä kuitenkin toisenlaisessa järjestyksessä kuin oli aikomus.

Sanontaan ”ei se köyhää koske” tuli minunkin yhdessä porukassa langettua. Sorry. Kyllä koskee. Nyt kesälläkin.

Jos on töitä sattunut saamaan ja sen myötä lomaa, niin rahavarat asettavat elämisen askelmerkit. - Rahaa joko on, tai sitä ei ole, sanoi eräskin henkilö. Eli jos ja kun rahaa on, niin se kulutetaan heti ja sitten ei enää ole. Ja jos ei ole töitä niin ei ole palkkaakaan. Vain erinäisiä avustuksia, joiden varaan ei suuria suunnitelmia voi tehdä. Kaikki menee jokapäiväiseen kulutukseen, jos hevin riittääkään. Lomareissuista voi vain haaveilla.

syreeni

Nautitaan kuitenkin nyt Suomen suvesta, juuri siellä missä kukin on. Katsotaan luontoa ympärillämme, myös kaupungeissa. Se ei vaatine seteleitä. Vehreys virkistää.