Tulosta
Kategoria: Terttu Elomaan blogi
Osumat: 440

Apuväline opaste Sivutie

Olen kysellyt sekä omissa, kuin myös Porin sairaus- ja tapaturmainvalidien nimissä Satasairaalan Maakunnallisen apuvälinekeskuksen toiminnasta. Samoja kysymyksiä olen esittänyt blogeissani ja toimittanut huoleni aiemminkin asianomaiselle taholle.

Maakunnallisen apuvälinekeskuksen osoite on Rahtitie 4, 28430, jota osoitetta ei edes navigaattori tunne. Kysymysteni aihe oli mm. opasteiden puuttuminen, ainakaan Helsingin pikatietä ylittäessä ei apuvälinekeskuksesta mainita, eikä aiemminkaan. Kylttinä on vain Pinomäki, joka ei satunnaiselle matkaajalle vielä kerro mitään. Tietä kuitenkin eteenpäin matkatessa on ojan pohjalla pienoinen opaste vasemmalle ja aikoinaan vielä seuraavankin tien päässä sellainen oli. Nyt sekin poistettu. Mm. näistä kyselin. Kuin myös mahdollisuudesta esimerkiksi linja-autolla pääsyyn ko. paikkaan.

Mm. seuraavia vastauksia sain esittämiini huolenaiheisiin:

- Opastekyltit ovat tuottaneet pään vaivaa koko toimintavuoden. Tästä saatu runsaasti pautetta.
- Opasteille anottu lupaa jo v. 2020 mutta ELY-keskuksen ”laiteongelmien vuoksi” asia on viivästynyt. Pienet väliaikaiset ensihätään asennetut kyltit ovat ”luvattomat” ja siten niistä toinen on poistettu tietöiden alta.
- Destian on tarkoitus asentaa uudet opasteet kesäkuun (2021) aikana. (Ovatko jo paikallaan? En ole tarkistanut. TE)
- Isoilta pääväyliltä on hyvät kulkuyhteydet. - Porin keskustasta matka lainaamoon on tietysti pidempi. Mm. ulvilalaiset ovat olleet tosi tyytyväisiä.
- Toiminnan keskittämista suunnitellessa perusturvassa tehtiin selvitys, jonka mukaan suurin osa asiakkaista tulee palveluun autolla tai taksilla. Harva julkisilla kulkuneuvoilla, sillä apuvälineiden kuljettaminen linja-autossa on usein haasteellista.
- Rakennusta suunnitellessa on käyty keskustelua liikennöitsijän kanssa esim. city-linjan kulkureitin muuttamisesta apuvälinekeskuksen kautta. Tähän yhtiöllä ei ollut halukkuutta, joten valitettavasti julkisilla kulkuneuvoilla tänne ei pääse.

Kiitos Satasairaalalle, ja ao. henkilölle, joka vastasi kyselyihini.

Terttu Elomaa
Porin Sairaus- ja Tapaturmainvalidit ry.