etusivuotsikko2

- Se on nyt sitten tätä. Toistaiseksi. Näillä mennään ja sillä siisti.
Koronan varjossa. Virus-sellaisen ja vakavasti otettavan, vaikka vitsailenkin asuvani koronan ulko- ja yläpuolella. Kellarissani nimittäin on tuo vanhanajan peli, koronapelilauta, keppeineen ja muovisine kiekkoineen. Olisikohan sekin kuitenkin jo tuuletuksen tarpeessa, sillä sateinen talvikausi on tainnut saada puisen pelialustan voimaan pahoin. Tarkistetaan tilanne, kunhan tässä joutaa. (Ja taas selitystä. Joutaa. Tottahan mulla aikaa on, mutta kun...).

- Nyt varkinkin ikäihmisille annetusta karanteenikehoituksesta ja vaatimuksesta tuli mieleen jokin aika sitten ollut pohdinta. Siinä ehdotettiin jalkapantaa niille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, joiden epäillään ”katoavan” tai olla noudattamatta viranomaisten päätöstä. Entäs nyt ne tavikset, Suomen kansalaiset, jotka epäilevät ja vähät piittaavat viranomaispäätöksistä. Kulkevat kuka missäkin. Joskus jopa varomattomasti suojautumatta ja mahdollisesti tartuttavat kanssaihmisiä. Ei kait jalkapantaa seurannan varmistamiseksi!
Kyllä tässä on otettava ”lusikka kauniiseen käteen” ja oltava kuuliainen. Oman ja omaisten puolesta. Ja ovathan suomalaiset.

 Talutusremmi vaaka
- Koronaako tämäkin postatus. Näyttää olevan. Ollaan siis ajan hermolla.
On kohteliasta olla huutamatta vieraisiin pöytiin. Nyt voisi kuitenkin ajatella, että on lupa ”huudella” kaverille matkankin päästä. Taitaa olla suotavaakin, jos ja kun vaikkapa lenkillä tavataan.

- Koiruus!
Lenkille on lupa ja sinne mennään. Tässä auttaa koiruus. Koiran ulkoiluttaminen, vai onko niitä muita (eläin)lemmikeitä mitä ulkoiluttaa. Siinä sivussa tulee omakin happihyppely suoritettua. Jos ei omista omaa ulkoilutettavaa, voi sellaisen ”lainata” hetkeksi. Seuraksi yksinäiselle. Sellainen on minulla. Nyt.

Korona saippuapesu2- Pesu. Käsien pesu. Käsinpesu.
Sitähän se. Saippuaa ja vettä. Niitä ei tule säästää.
Meikäläinen kun ei omista astianpesukonetta, niin käsin pestävää on. Tässäkin on nähtävä hyvät puolensa. Vakisanomiseeni kuuluu, että kolikolla on kaksi puolta. Kääntöpuolelta kyllä hyvääkin löytyy. Aina ei sitä heti huomaa, mutta tässäkin auttaa aika. Ehkä koronavirusasiassakin aikanaan löydämme jotakin hyvää. Asiat voisi olla huonomminkin.

- Ei muuta kuin nokka kohti tulevaa, sanoo tää mummo.

Comments powered by CComment