etusivuotsikko2

Toivottavasti Sampolan uuden ja uljaan Itätuulen koulun kirjaston viereiseen Salonkiin löytävät tiensä lasten ja nuorten lisäksi myös alueen vanhempi väki, joita heitäkin runsaasti on. Paikka verrattuna entiseen asukastupaan on varsin erilainen, steriili, pelkistetty. Väriä löytyy ja tilaa, ainakin ylöspäin. Paikan nimi, Salonki, viittaa kylläkin tällaiselle tavikselle aivan johonkin muuhun ympäristöön. Ensiviesti aivokoppaan on: ei ole mun paikka. Mutta, mutta...

Käyttäjäthän paikasta kuin paikasta tekevät oman näköisensä. Jos se nyt puitteet ottaen huomioon on edes mahdollista. Toivotaan, toivotaan.

Sampolalaisten ”olohuoneessa” on luvassa monenlaista toimintaa, niin nuorille kuin kenties varttuneemmallekin väelle. Pitää pitää tuntoaistit herkkinä ja mennä mukaan päivittäinkin järjestettäviin tapahtumiin. Tutustumaan. Uusi on aina uutta, mutta eiköhän se siitä. Ja jos ei ole itselle sopivaa aihetta, niin ainahan voi vinkata asioita hoitavalle taholle tarpeet. Uskoisin niihin tartuttavan.

- Yhteisötila Salonki on kaikille avoin tila, jossa vapaan oleskelun lisäksi on tarjolla arki-iltapäivisin monipuolista ohjelmaa eri-ikäisille ihmiselle eri teemojen ympärillä.

- Perjantaisin Salongissa on avoin päivä kello 13-18, jolloin yhdistykset voivat maksutta, varausperiaatteella, järjestää tilassa avoimia toimintaesittelyjä ja aktiviteetteja.

- Yhteisötila on myös vuokrattavissa yhdistysten omaan käyttöön maanantaista perjantaihin kello 18-21.30.

Ensivaikutelma. En nyt osaa oikein vielä hahmottaa tulevaa. Positiivisena ihmisenä kuitenkin uskon paikan täyttävän sille luodut mahdollisuudet. Aika näyttää minkälaisen vastaanoton uusi Itätuuli-kompeksi kaikkine mahdollisuuksineen ja siellä oleva Salonki saavat.

Tätä jään mutustelemaan.

 

Kulku Sampolan Salonkiin

Comments powered by CComment