etusivuotsikko2

Olen sen sortin tekijä, että ensin on itse pakko yrittää. Kasata vaikka ”ikeakamaa”. Vasta mahdottomuuden jälkeen otetaan ohjeet esille.

Kun aikansa on itse yrittänyt (olen siis yrittäjä), niin tietokoneen käyttäjänä seuraavaksi tulee kysyttyä ”tietotoimisto” googlelta. Toki on muitakin toimistoja.

Ei muuta kuin kirjoitella kaiken maailman hakusanoja tarjolla olevaan laatikkoon. Sitten ”paina vain rohkeasti” ok ja odota. Ei kauaakaan, kun tarjolla on jos jonkinlaista sivustoa. Siitä liikkeelle.

Aina ei ensimmäisenä ole juuri se mitä haen, vaikka kummasti tuo google-herra (vai rouvako on?) aivoitukseni tietää. Alkupään linkeistä todennäköisesti kuitenkin vastaus löytyy, jos vain hakusanat ovat sinne päinkään kuin mielii.

Usein olen avun saanut.

 

Nyt kun pakkaskausi on ollut jo hetken ja taitaa vielä tovin jatkua, alkoi kiinnostaa nuo putkihommat. Tai omakotiasujana pikemminkin putkien jäätymiset, niiden ehkäisemiset ja lopuksi vaikka sitten viimeisenä sulatukset, jos tarpeen.

Aikani mielessäni pähkäilin, miten tulisi oikein toimia. Sitten oli vuorossa haut tuolta netistä, ulkoavaruudesta, ties mistä. Monenlaista vastausta sainkin lukea. Oli ns. virallista kanavaa ja sitten muita. Keskustelupalstat tarjosivat taas tietämykseltään täysin päinvastaisia kommentteja asian tiimoilta. Sen saattoi arvatakin. Mutta löytyikö oikea tieto. Löytyi ja ei.

 

call center 1026463 340

Jotta homma menisi edes jotenkin oikein, naisihmisenä en uskonut täysin lukemaani. Jotain konkreettista piti saada. Ja sainhan sitä.

Soitto alan liikkeeseen ja vot. Avulias nuori mies, työntekijä, niin oletin, kertoi rennosti vastaukset esittämiini kysymyksiin. Kuunteli selostustani ensin rauhassa, kertoi sitten yksityiskohtaisesti ja ymmärrettävästi asian. Uskoin neuvojaa, alan miestä. Tokihan hän se oli.

Huokaisin helpotuksesta, kun tajusin edes jotain tajunneeni. Nyt sitten voin aina tukeutua tuohon viralliseen tietolähteeseen, tai ainakin mennä sen selän taakse.

Kun joskus, toivottavasti en kuitenkaan pakosta, kulkeudu kyseiseen liikkeeseen, niin kiitos hyvästä palvelusta tulee sinne kertoa. Sen teen.

Mutta siihen asti: Yritän, yritän, kunnes on pakko ”kilauttaa kaverille”.

 

Terttu Elomaa

Comments powered by CComment