etusivuotsikko2

fShare
0

Sampola kartat 4 uusi koulu

Jyske kuuluu, koneet jyllää, vallit sortuu. Sampola elää ja siellä eletään. Aamuvarhaisesta jo sen huomaa, että naapurissa tapahtuu. Vanha saa väistyä uuden tieltä.

Sampolaan rakennetaan parhaillaan uutta koulu/liikuntakompleksia. Hyvä niin. Saadaan uudet ja toimivat ratkaisut ja toivottavasti myös sampolalaisia miellyttävät. Liikenteellisesti tullee uutta ja uuden koulun parkkipaikan lisäkäyttöä monitoimitilan myötä. Sampolan suunnalla puhuttaa myös uusien liiketilojen saaminen, ja minne? Aika näyttää, kun suunnitelmat puretaan konkretiaksi.

Tutuksi tullut kauppareittini on nyt katkaistu. Pieni kierto ja samalla tutkailu Sampolan uuteen ilmeeseen ei ole pahitteeksi. Päin vastoin. Kerrostalojen ilmeitä uusitaan. Ei sentään vain "pinotexiä pintaan", vaan ehompaa laattaa. Moni talo "pesee kasvojaan". Kävelykierroksella saattaa tavata myös tuttuja ja voi keskustella maailman menosta. Virkistävää.

Sampolan asiat kiinnostavat tällaista entistä sampolalaista. Hieno paikka asua, vaikka juttuja alueen tilasta on kuultu jos jonkinlaista. Etenkin ihmisiltä, jotka eivät ole asuneet siellä.

Akselin Vanhakoivisto-Koivula-Sampola nurkat ovat tuttuja lapsuudesta asti. Ja kauemmaksi en ole vieläkään päässyt. Radiomasto on yksi hyvä maamerkki kotitanhuville.

Maamerkki masto